szybki kontakt: +48 605 988 747
Biuro: 81 475 50 94
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

 

pl en

Zapraszamy do czytania!

Do czego wykorzystuje się pieczarki w gastronomii?

W branży gastronomicznej wykorzystuje się wiele różnych produktów. Niektóre z nich stanowią bazę do przygotowywanych dań, inne natomiast dodają im niepowtarzalnego smaku. W wielu lokalach stosuje się makarony, ryże, mąki czy świeże i mrożone warzywa. Produktem, który jest smaczny, zdrowy i przydaje się podczas przygotowywania wielu potraw czy dodatków, są pieczarki. Są one jednym z najczęściej wybieranych grzybów, które znajdują zastosowanie podczas przygotowania wielu dań głównych czy przystawek. Do czego wykorzystuje się pieczarki w gastronomii?

Czytaj więcej

W jaki sposób można poznać, czy pieczarki są świeże?

Pieczarki są grzybami chętnie stosowanymi przez cały rok w wielu kuchniach. Stanowią dodatek do wielu dań głównych, sosów czy przystawek. Jednak podobnie jak inne produkty po pewnym czasie tracą swoją świeżość. Właśnie dlatego warto wiedzieć, na co zwrócić uwagę, chcąc wybrać świeże pieczarki oraz jak długo można je przechowywać w lodówce. Jak można rozpoznać, że pieczarki są świeże, a jakich nie powinno się spożywać?

Czytaj więcej

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.